Дієтологи назвали сорт сиру, який допоможе зміцнити м’язи та при цьому схуднути

На думку експертів лабораторії харчових продуктів Нью-Йоркського університету (США), це рікота
Легко засвоюється
Як підкреслюють дослідники, справжня рікота виробляється шляхом обробки сироватки, яка залишається після коагуляції молока, овечого чи козячого, для іншого сиру, наприклад пекоріно. При цьому вона містить високу концентрацію сироваткових білків, які легко засвоюються організмом.
– Сироватковий протеїн є однією з найлегших форм білка та має широкий спектр амінокислот. Такий продукт ідеально підійде тим, хто хоче наростити м’язову масу і водночас схуднути, – наголошує дієтолог Емілі Марторано.
Можливі варіанти
Директор лабораторії Лурдес Кастро Мортільяро зауважив, що оскільки рікоту готують із побічних продуктів для виробництва сиру, вона корисніша за інші сорти. Так, наприклад, пармезан, пекоріно чи гауду краще споживати у помірних кількостях. Адже вони містять менше води, більш багаті на калій і тому відрізняються високою концентрацією натрію.
– Тим, хто страждає на гіпертонію або захворювання нирок, необхідно контролювати споживання натрію, і їм краще вибирати м’якші сири, – уточнює Кастро Мортільяро, повідомляє інформаційне агентство ANSA.
Обидва дієтологи вважають, що тим, хто хоче схуднути, краще не включати до свого раціону так звані цільні сири. А ось деякі сорти, такі як фета, козячий сир або сир з непастеризованого молока, також як і рікота, є добрим джерелом пробіотиків, тому ними насолоджуються в міру. І з користю здоров’ю.