Експерти пояснили, в яких випадках чайна заварка може містити небезпечні мікроби

Експерти пояснили, в яких випадках чайна заварка може містити небезпечні мікроби

Деякі люди іноді не чекають, поки вода для чаю закипить і заливають заварку теплою водою, посилаючись на те, що так можна зберегти приємний смак і аромат. Однак це може бути небезпечним. Адже у водопровідній воді можуть бути бактерії. Крім цього, є й інша причина, через яку слід відмовитися від цієї звички, вважають спеціалісти Німецького федерального інституту оцінки ризиків (BfR).

Трав’яні та фруктові заварки можуть містити патогенні бактерії, такі як сальмонела. Вони становлять серйозну небезпеку здоров’ю, особливо дітей. Тому заварювання чаю не підходить вода, температура якої сягає 80 – 85°C. Адже вона не зможе занапастити небезпечні мікроби.

Також зверніть увагу на час заварювання. Чай повинен наполягати не більше 5 хв. Інакше ліпіди, що містяться в ньому, почнуть окислюватися. У результаті смак напою погіршиться, а його поживна цінність знизиться.

Занадто довге заварювання також може призвести до пересушування чаю та погіршення смаку. Тому важливо знаходити баланс і настоювати чай протягом оптимального часу для досягнення бажаного смаку та аромату.

Реклама
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
У США ліквідували мережі з поширенню наркотиків, які можуть спричинити сексуальну агресію на побаченнях
Підставка для напоїв з детекторною смужкою дозволи...
Реклама
Бактеріальний синусит
Бактеріальний синусит — симптоми, причини та факто...
Хронічний гастрит
Класифікація хронічного гастриту за формами, видам...
Реклама
Хворі на діабет схильні до появи ішемічної хвороби серця, інсульту та інфаркту: вчені
Цукровий діабет є хронічним захворюванням, що хара...
Дефіцит вітаміну С може спричинити алергію: вчені
Вітамін С та часник можуть зменшити рівень гістамі...
Реклама