Ферментовані продукти покращують роботу головного мозку: дослідження

Ферментированные продукты улучшают работу головного мозга: исследование

Ферментація — це процес, в результаті якого мікроорганізми, такі як бактерії та дріжджі, розщеплюють складні молекули на простіші. Це покращує травлення та поживність продуктів

Як відомо, ферментовані продукти, такі як кефір, йогурт, квашена капуста, підтримують здоров’я кишківника та зміцнюють імунну систему. Однак дослідження ірландських фахівців показали, що вони можуть покращити когнітивні функції завдяки вмісту пробіотиків, антиоксидантів та вітамінів групи В.

Фахівці Університетського коледжу Корка та Ірландської ради з сільського господарства та продовольчого розвитку провели дослідження. Для цього вони зібрали зразки 200 ферментованих продуктів з усього світу та вивчили їхній вплив на метаболіти, які корисні для здоров’я мозку. Виявилося, що всі вони сприяли здоров’ю кишківника і мозку.

— Ферментовані продукти на основі цукру та ферментовані продукти на рослинній основі є найкращими, коли йдеться про здоров’я кишківника та мозку, — сказав керівник дослідження, доктор Баласубраманян, передає Radio ZET.

Однак необхідно продовжити дослідження, щоб зрозуміти, які групи ферментованих продуктів мають найбільший вплив на мозок людини і чому.

Реклама
Боротьба з туберкульозом відновлюється після пандемії COVID-19, але все ще відстає від мети
Згідно з доповіддю Всесвітньої організації охорони...
З 1970 року вдвічі подвоїлася кількість народжених близнюків
За даними Бази даних метаболомів людини (HMBD), з ...
Реклама
Вітаміни при ГРВІ
Які вітаміни найчастіше призначають при ГРВІВітамі...
Лікування ГРВІ в домашніх умовах
Симптоми ГРВІЯк лікувати ГРВІ в домашніх умовах — ...
Реклама
Ін`єкційна косметологія та пластика: чому виникають набряки та як їх зменшити
Бажання покращити або дещо змінити зовнішність сьо...
Алергія весною: як впоратися зі свербежем та сльозотечею
Зима відступила, і щодня ми відчуваємо подих весни...
Реклама