Ферментовані продукти покращують роботу головного мозку: дослідження

Ферментація — це процес, в результаті якого мікроорганізми, такі як бактерії та дріжджі, розщеплюють складні молекули на простіші. Це покращує травлення та поживність продуктів
Як відомо, ферментовані продукти, такі як кефір, йогурт, квашена капуста, підтримують здоров’я кишківника та зміцнюють імунну систему. Однак дослідження ірландських фахівців показали, що вони можуть покращити когнітивні функції завдяки вмісту пробіотиків, антиоксидантів та вітамінів групи В.
Фахівці Університетського коледжу Корка та Ірландської ради з сільського господарства та продовольчого розвитку провели дослідження. Для цього вони зібрали зразки 200 ферментованих продуктів з усього світу та вивчили їхній вплив на метаболіти, які корисні для здоров’я мозку. Виявилося, що всі вони сприяли здоров’ю кишківника і мозку.
— Ферментовані продукти на основі цукру та ферментовані продукти на рослинній основі є найкращими, коли йдеться про здоров’я кишківника та мозку, — сказав керівник дослідження, доктор Баласубраманян, передає Radio ZET.
Однак необхідно продовжити дослідження, щоб зрозуміти, які групи ферментованих продуктів мають найбільший вплив на мозок людини і чому.