Фруктоза збільшує ризик розвитку діабету ІІ типу та жирової хвороби печінки

Фруктоза — природний цукор, який знаходиться у багатьох фруктах. Він є одним з основних компонентів харчових продуктів, таких як мед. Вживання помірної кількості фруктози може бути корисним. Однак її надлишок може спричинити проблеми зі здоров’ям.
Підвищений ризик ожиріння. Фруктоза має високу калорійність і за надмірного споживання може сприяти появі зайвої ваги.
Розвиток цукрового діабету ІІ типу. Вчені зауважили, що ті люди, які зловживають фруктами чи медом, мають високий рівень розвитку цукрового діабету ІІ типу на відміну від тих, хто відрізняється помірністю у їх споживанні.
Підвищений рівень холестерину. Деякі дослідження пов’язують високе споживання фруктози з підвищеним рівнем холестерину, що сприятиме розвитку серцево-судинних захворювань.
Негативний вплив на печінку. Підвищене споживання фруктози може призвести до розвитку жирової хвороби печінки.
Посилення апетиту. Фруктоза може призвести до переїдання та надмірного споживання калорій.
Помірне споживання фруктози в природній формі, у вигляді свіжих фруктів, є частиною здорового харчування. Однак ті, хто воліє ласувати ними цілими днями, повинні знати, яку шкоду можуть завдати організму.