Гарбуз допоможе схуднути та нормалізувати кров’яний тиск: дієтолог

Гарбуз не дарма називають «королем восени». Він багат на вітаміни С, Е, К і В і мінерали, такі як фосфор, цинк, магній, калій, кальцій і залізо. Містить рослинний білок та клітковину. Це нормалізує рівень холестерину в крові, сприяє втраті ваги та покращує роботу кишківника.
Гарбуз містить потужний антиоксидант, бета-каротин, який надає йому помаранчевого кольору.
— Цей потужний рослинний пігмент в організмі перетворюється на вітамін А, який потрібний для підтримки здоров’я очей, — пояснила дієтолог Меггі Міхальчик в інтерв’ю порталу Eatthis.
Лікар зазначила, що гарбуз також містить лютеїн та зеаксантин — сполуки, які можуть допомогти запобігти розвитку вікової макулярної дегенерації.
Бета-каротин не тільки покращує зір, а й пригнічує шкідливі окислювальні процеси, а отже перешкоджає появі онкологічних захворювань. Згідно з дослідженням вчених, споживання гарбуза, у тому числі й його насіння, знижує ризик розвитку раку шлунка, колоректального раку, раку легень та раку молочної залози.
Завдяки високому вмісту вітамінів А і С, гарбуз підвищує імунітет організму і має протизапальні властивості.
— Гарбуз славиться пребіотичною клітковиною. Вона живить корисні бактерії в кишківнику, які захищають від розвитку кишкових захворювань, — наголошує лікар.
Крім того, пребіотичні харчові волокна гарбуза допомагають краще засвоїти кальцій, знизити ризик розвитку алергії та нормалізувати кров’яний тиск.