

Експерти Кембридзького університету (Великобританія) радять, перш ніж пити каву, дати їй охолонути
Вчені порівняли гени понад 360 000 осіб, щоб виявити, як споживання кави впливає на розвиток 22 типів раку. Вивчивши ДНК добровольців, вони дійшли висновку, що ті, хто мали генетичну прихильність до кави, були схильні до ризику раку стравоходу втричі більше, ніж інші учасники. Однак при цьому споживання кави не впливало на розвиток інших пухлин.
— Гаряча кава обпалює стравохід, що призводить до розвитку раку, — пояснив доктор Стів Берджесс, цитує Mail Online.
Це говорить про те, що рак стравоходу викликає не кава, а його пошкодження, яке спостерігається при споживанні інших гарячих напоїв. Висновок фахівців підтверджує і раніше проведене дослідження, згідно з яким споживання чаю при температурі понад 60°C збільшує ризик розвитку раку стравоходу. Вчені вважають, що руйнування клітин стравоходу провокує розвиток у ньому запалення, що викликає рак.
Результати дослідження опубліковані в журналі Clinical Nutrition («Клінічне харчування»).
Читайте також: Кава знижує ризик деменції у жінок похилого віку: дослідження