Гарячий хліб шкідливий для шлунка: лікарі

Гарячий хліб люблять усі. Проте лікарі радять їсти його охолодженим, бажано наступної доби. Це допоможе уникнути деяких негативних наслідків, пов’язаних із вживанням гарячого хліба.
Опіки. Гарячий хліб може спричинити опіки слизових оболонок рота та горла. Тому важливо давати йому охолонути перед вживанням.
Розширює шлунок. Гарячий хліб, особливо у поєднанні з холодними напоями, може призвести до швидшого розширення шлунка. Це може спричинити почуття дискомфорту у шлунку та погіршення травної системи.
Підвищує кислотність. Гарячий шматочок хліба, потрапивши в шлунок, буквально скочується там у грудку. Це викликає підвищене виділення шлункового соку щодо його перетравлення. Це може призвести до відчуття печії та болю в животі, особливо у тих, хто страждає на захворювання шлунково-кишкового тракту.
Експерти зазначають, що багато хто схильний зловживати гарячим хлібом. Це сприяє появі зайвої ваги, що робить його небажаним продуктом для багатьох хворих.