Гарячий чай може викликати розвиток раку стравоходу та шлунка

Вважається, що додані до чаю спеції, такі як кориця, імбир чи гвоздика, підвищують його оздоровчий ефект. Однак є добавки, які можуть зіпсувати сприятливий вплив чаю.
Завдяки вмісту корисних речовин, споживання двох-трьох чашок чаю на день знижує ризик розвитку цукрового діабету ІІ типу, інсульту, серцевих захворювань та передчасної смертності. Однак його температура не повинна бути понад 55–60°C, інакше це може спровокувати появу раку стравоходу та шлунка.
Дослідження вчених показали, що додавання до чаю таких інгредієнтів, як молоко, мед та лимон, може змінити вміст флавоноїдів, які зміцнюють стан судин та серця.
Також дослідники виявили, що жир та білок, які містяться в молоці, можуть знизити антиоксидантні властивості чаю. Вони стверджують, що при вступі в реакцію з білками флавоноїди дезактивуються. В результаті порушуються характерні їм оздоровчі властивості.
Особливо експерти не зловживатимуть цукром. Це також стосується і штучних підсолоджувачів, таких як аспартам, сахарин, стевія і сукралоза. Вони негативно впливають на складу кишкового мікробіома.