

За даними Світового фонду досліджень раку, щоденне вживання алкоголю навіть у невеликих кількостях підвищує ризик розвитку колоректального раку на 7%. Зменшити його допоможуть молочні та вуглеводні продукти
— Випитий келих алкоголю розслаблює нижній стравохідний сфінктер, що дозволяє шлунковій кислоті рухатися вгору стравоходом, викликаючи печію. Якщо ж він досягає тонкої кишки, це може спричинити запалення її слизової оболонки, що призводить до болю, нудоти та навіть виразок, — розповів гастроентеролог Сармед Самі в інтерв’ю The Express.
Надмірне вживання спиртного викликає надмірне зростання бактеріальної флори в кишківнику. Внаслідок такого бактеріального дисбалансу погіршується самопочуття людини. Вона скаржиться на слабкість, нудоту, біль у суглобах. Якщо щоденна доза випитих спиртних напоїв перевищує допустимих 30 г чистого спирту, це загрожує розвитком колоректального раку.
— Існують прості способи, які дозволяють подбати про здоров’я кишківника. Насамперед пийте багато води. Вона вимиває з організму токсини та зменшує потяг до алкоголю. І обов’язково добре харчуйтесь. «Повільні» вуглеводи, такі як каші, а також молочні продукти, допомагають захистити слизову оболонку шлунка і тонкого кишківника. Але найкраще не зловживати спиртним, — пояснює гастроентеролог.
Читайте також: Знайдено простий метод, який дозволяє лише за 6 тижнів зменшити споживання алкоголю