Генетичні мутації підвищують ризик розвитку ожиріння: вчені

Генетичні мутації підвищують ризик розвитку ожиріння: вчені

Лікарі протягом багатьох років припускали, що не лише переїдання та відсутність фізичних навантажень викликають ожиріння. Але нещодавно вченим Королівського коледжу Лондона (Великобританія) вдалося це довести.

Для дослідження вони взяли зразки крові у 9000 добровольців, щоб виявити 722 різних метаболітів — речовин, що утворюються під час розщеплення їжі. У різних областях ДНК вчені виявили 202 мутації, пов’язані з великим рівнем метаболітів. З них — 74 недавно виявлені генетичні ділянки раніше не були пов’язані з появою зайвої ваги. Їх наявність, на думку дослідників, може пояснити схильність до ожиріння.

Експерти кажуть, що це відкриття може «зламати ситуацію» і дозволить розробляти дієти, адаптовані з урахуванням генетики людини.

Дослідження опубліковано у журналі Metabolites.

Реклама
З 1970 року вдвічі подвоїлася кількість народжених близнюків
За даними Бази даних метаболомів людини (HMBD), з ...
Як нервові клітини реагують на тепло
Знання того, як клітини виявляють температуру та д...
Реклама
Противірусні препарати при ГРВІ
Респіраторно-синцитіальний вірус (РСВ)Вірус парагр...
Ліки від ГРВІ
Ліки при легких ГРВІ Лікарські препарати при тяжки...
Реклама
Ін`єкційна косметологія та пластика: чому виникають набряки та як їх зменшити
Бажання покращити або дещо змінити зовнішність сьо...
Алергія весною: як впоратися зі свербежем та сльозотечею
Зима відступила, і щодня ми відчуваємо подих весни...
Реклама