Гіпотиреоз: кава не завада рідким лікам

Гіпотиреоз: кава не завада рідким лікам

Його можна приймати вже за 5 хвилин, вважають вчені

Гіпотиреоз — захворювання щитоподібної залози, при якому недостатньо виділяються гормони. Для таких хворих для пробудження вранці кава необхідна. Але коли його можна приготувати після прийому лікарського засобу левотироксину?

Цим питанням поставилися фахівці фармацевтичної компанії Vertice Pharma, яка випускає рідкий препарат для щитоподібної залози. Вони доказали, що всмоктування специфічного перорального розчину левотироксину натрію не впливає на споживання кави через 5 хвилин після прийняття дози. Це не може тішити пацієнтів. Адже раніше вважалося, що левотироксин у таблетках слід приймати за 30–60 хвилин до кави, щоб уникнути взаємодії.

— Такі рекомендації часто є обтяжливими для хворих, що створює труднощі у досягненні необхідного гормонального балансу. Це, своєю чергою, може викликати розчарування, як для пацієнтів, які приймають цей препарат, так і лікарів, які їх призначають, — зазначив директор фармацевтичної компанії в Берклі Хайс (США) Кріс Вашингтон, передає ANSA.

З цією метою вчені провели дослідження за участю 40 хворих. Їм ввели одноразову пероральну дозу 600 г розчину LT4 за 5 хвилин до того, як дорослі випили 200 г американської кави (без молока або цукру). А потім узяли зразки крові для вимірювання рівня щитоподібної залози протягом 48 годин після кожного введення препарату. Отримані результати підтверджують біоеквівалентність абсорбції одноразової пероральної дози 600 г перорального розчину левотироксину натрію за 5 хвилин до кави або натще.

Результати дослідження були представлені на щорічних зборах Ендокринного товариства в Атланті.

Реклама
У Європі спостерігається зростання інфекцій, що передаються статевим шляхом
Згідно з новими даними за 2022 рік, опублікованим ...
COVID-19 вдвічі підвищує ризик серцевого нападу: дослідження
Дослідження показують, що ризик розвитку серцевого...
Реклама
Алергічний синусит
Причини розвитку алергічного синуситу — хто в груп...
Лікування синуситу в домашніх умовах
Як лікувати синусит вдомаПрофілактика синуситу в д...
Реклама
Лікар пояснив, чи можна їсти білі волокна бананів
Банани є чудовим джерелом поживних речовин: калію,...
Дієтолог пояснив, як допомагає Coca-Cola при шлунковому грипі
Шлунковий грип, також відомий як вірусний гастроен...
Реклама