Гранати допомагають при лікуванні захворювань серця та раку: експерти

Гранати цінувалися ще у Стародавньому Китаї. Їх сік використовували при лікуванні захворювань травної системи та для омолодження. Вчені пояснюють це тим, що гранат багатий на вітаміни С, Е, В, А, а також мінерали: магній, калій, кальцій, йод та фосфор.
Дослідники Марокко та Німеччини проаналізували антиоксидантні властивості зерен гранату. І визначили, що вони є джерелом фенольних сполук, а отже, допомагають при лікуванні діабету та серцево-судинних захворювань.
Дослідники зазначають, що включення гранатів до щоденного раціону перешкоджає розвитку пухлин. Поліфенолі, такі як пунікалін, пунікалагін та елагова кислота, зупиняють клітинний цикл у фазі G2/M, ушкоджуючи ДНК ракових клітин. У ході досліджень вченим вдалося встановити, що гранатовий сік знижує ризик розвитку наступних видів раку.
Гранатовий сік перешкоджає розвитку
- Рак передміхурової залози;
- раку товстої кишки;
- раку порожнини рота;
- меланомі;
- раку легень;
- аденомі легень;
- аденоми молочної залози
Гранатовий сік допоможе при лікуванні серцево-судинних захворювань. Іранські фахівці провели дослідження за участю 100 пацієнтів із нестабільною стенокардією чи інфарктом міокарда. Упродовж п’яти днів учасники приймали 220 мл гранатового соку.
Виявилось, що у пацієнтів знизилася інтенсивність симптомів. А в їхній крові було виявлено нижчий вміст тропоніну та малонового діальдегіду. Це підтверджує оздоровчу дію гранатового соку щодо ішемічної хвороби міокарда та реперфузійного ушкодження.
Також не можна забувати, що гранат є джерелом клітковини. Він покращує перистальтику кишківника, що не лише позбавляє від запорів, а й допомагає схуднути.