Грецький йогурт, кефір та скір — найкращі молочні пробіотики

Грецький йогурт, кефір та скір — найкращі молочні пробіотики

Вони допомагають зберегти мікрофлору кишківника

Такі різні продукти

Існують різні види молочних продуктів: на основі тваринного або рослинного молока, збагачені свіжими або сухими фруктами, з високою жирністю та низькою. Найкращими з них молочними пробіотиками є грецький йогурт, кефір та скір.

Грецький йогурт виготовляють шляхом бродіння. А завдяки мікроорганізмам, що містяться в ньому,  він є «живим». Тому його слід зберігати у холодильнику, при температурі +4°С, до вживання.

Кефір ферментується на основі незбираного молока за допомогою різних видів дріжджів та бактерій. Перші перетворюють частину лактози на вуглекислий газ, інші — на алкоголь. Останні відповідають за бродіння та смак, настільки схожий на традиційний йогурт.

Нарешті, скір — це сир скандинавського походження, виготовлений з коров’ячого молока. Молоко доводять до 85°С, додають скір попереднього виробництва та сичужний фермент. Далі скір охолоджують та коагулюють, а потім фільтрують скрізь марлю.

Ці продукти відрізняються не лише смаком та способом приготування, але й наявністю молочнокислих ферментів. Щоб зрозуміти, який із них краще відповідає потребам у харчуванні, італійські фахівці журналу Il Salvagente («Рятувальний жилет») провели тест для оцінки відмінностей мікрофлори цих пробіотиків.

Чому йогурт кращий за кефір

Для тесту було обрано дев’ять видів кожного продукту. Як показали лабораторні дослідження, всі вони відрізнялися концентрацією пробіотичних бактерій.

Грецький йогурт має концентрацію всіх мікроорганізмів, що дорівнює щонайменше ста мільярдам (10^10) організмів кожної групи.

Кефір має ту ж концентрацію, що і йогурт для стрептококів, лактококів і лактобактерій, і нижчу концентрацію (10^7) — для біфідобактерій.

Скір відрізняється низькою концентрацією біфідобактерій і лактобактерій (10^3) і відсутністю стрептококів та лактококів.

Якщо врахувати, що добова доза молочнокислих бактерій, рекомендована для підтримки здоров’я нашого кишківника, становить близько 109 живих клітин, то зрозуміло, що її можна задовольнити тільки споживанням йогурту і кефіру.

Читайте також: Пробіотики та COVID-19

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Вчені назвали продукти, які можуть замінити гліцин
Гліцин є однією із 20 амінокислот, з яких будуютьс...
Вчені сказали, скільки води треба пити перед сном
Для нормального функціонування клітин, тканин та о...
Реклама