Кардіолог назвав три небезпечні для серця продукти

Китайський лікар Лонг Цао радить слідкувати за своїм харчуванням. Особливо за тим, щоб на тарілці не з’являлися звані продукти-провокатори. До них належать такі.
Консервовані або заморожені продукти
Ці продукти, багаті на консерванти та сіль, можуть підвищувати кров’яний тиск. Вони сприяють розвитку запального процесу та збільшенню ваги, що небезпечно для серцево-судинної системи.
Солодкі напої
Кардіолог радить уникати газованих напоїв та пива. Вони можуть містити багато цукру, консервантів та натрію.
— Ці продукти містять порожні калорії, які можуть спричинити появу зайвої ваги, — каже доктор Цао, цитує портал Poradnik Zdrowie.
Мариновані та сушені продукти
Мариновані та сушені продукти також є джерелом натрію, що може спричинити розвиток гіпертонії. Експерт також уникає обробленого м’яса, тому що воно сприяє появі багатьох хронічних захворювань, включаючи рак товстої кишки.
А що ж можна?
Експерт радить більше споживати овочі. Вони багаті на клітковину, яка знижує рівень холестерину та очищає кишківник, а завдяки вмісту антиоксидантів допомагають боротися із запаленням.
Доктор Цао також їсть фрукти, особливо ягоди та яблука. Вони багаті на поліфеноли й можуть знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, а також деяких видів раку і діабету.
Також, за словами лікаря, корисна риба. Вона є здоровим джерелом жирів, які можуть знизити рівень тригліцеридів і, отже, ризик розвитку серцевих захворювань.