

Такого спільного висновку дійшли вчені Інституту Земмельвайса (Угорщина) та Університету королеви Марії (Великобританія)
Щоб з’ясувати, як регулярне вживання кави впливає на роботу та структуру серця, вчені провели МРТ-обстеження. Вони використали дані біобанка Великобританії, які охопили майже 469 000 людей, які не страждали на серцево-судинні захворювання. Для проведення проєкту знадобилося 11 років.
Як виявилося, у людей, які вживають каву в помірних кількостях, ризик смертності був на 12% нижчим, ніж у тих, хто відмовлявся від нього. При цьому ймовірність померти від серцево-судинних захворювань була на 17% нижчою, а інсульту — на 21% нижчою.
На думку вчених, споживання 3,5 чашки на день цього напою цілюще впливає на серце. У тих, хто випиває більше, такий ефект не спостерігався, хоча при цьому не було виявлено негативного впливу. При цьому важлива не тільки кількість, але й вид кави.
— Ми виявили кореляцію між помірним споживанням меленої кави та зниженням ризику смерті. Але не помітили цього у людей, які регулярно п’ють розчинну каву. Причини, ймовірно, в тому, як обробляються обидва види кави, тому що в них можуть бути інші хімічні речовини, — зазначила автор дослідження, доктор Університету королеви Марії Захра Раїсі-Естабраг, повідомляє PoradnikZdrowie.pl.
Читайте також: Кава захищає печінку від раку: вчені