Кава знижує ризик розвитку діабету II типу: дієтолог

кофе и заварник

Польський клініцист Міхал Вжосек у своїй книзі «Проєкт здорового способу життя» пояснив неоціненну користь цього напою.

  1. Не припускає почуття втоми. Кофеїн блокує аденозинові рецептори, які, накопичуючись в організмі після тренувань або активної діяльності, дають команду клітинам серцям зменшити перекачування крові, а мозку «сигналізують», що настав час спати. І таким чином допомагає впоратися зі втомою.
  2. Знижує ризик розвитку пухлин. Дослідження японських учених показало, що регулярне вживання кави запобігає появі онкологічних захворювань печінки, товстої кишки, ендометрії, простати та шкіри.
  3. Запобігає появі діабету II типу. У 2017 році вчені довели, що споживання 6 чашок кави знижує ризик розвитку діабету II типу на 33%, як у чоловіків, так і у жінок. Це стосується як кави з кофеїном, так і без нього.
  4. Сприяє схудненню. Кофеїн має термогенний ефект, що прискорює обмін речовин. В результаті організм без будь-яких додаткових зусиль спалює більше калорій протягом дня.
  5. Покращує працездатність організму та концентрацію адреналіну в крові. Це сприяє витривалості та високій концентрації.
Реклама
З 1970 року вдвічі подвоїлася кількість народжених близнюків
За даними Бази даних метаболомів людини (HMBD), з ...
Як нервові клітини реагують на тепло
Знання того, як клітини виявляють температуру та д...
Реклама
Противірусні препарати при ГРВІ
Респіраторно-синцитіальний вірус (РСВ)Вірус парагр...
Ліки від ГРВІ
Ліки при легких ГРВІ Лікарські препарати при тяжки...
Реклама
Ін`єкційна косметологія та пластика: чому виникають набряки та як їх зменшити
Бажання покращити або дещо змінити зовнішність сьо...
Алергія весною: як впоратися зі свербежем та сльозотечею
Зима відступила, і щодня ми відчуваємо подих весни...
Реклама