За даними Бази даних метаболомів людини (HMBD), з ...
Кава знижує ризик розвитку діабету II типу: дієтолог

Польський клініцист Міхал Вжосек у своїй книзі «Проєкт здорового способу життя» пояснив неоціненну користь цього напою.
- Не припускає почуття втоми. Кофеїн блокує аденозинові рецептори, які, накопичуючись в організмі після тренувань або активної діяльності, дають команду клітинам серцям зменшити перекачування крові, а мозку «сигналізують», що настав час спати. І таким чином допомагає впоратися зі втомою.
- Знижує ризик розвитку пухлин. Дослідження японських учених показало, що регулярне вживання кави запобігає появі онкологічних захворювань печінки, товстої кишки, ендометрії, простати та шкіри.
- Запобігає появі діабету II типу. У 2017 році вчені довели, що споживання 6 чашок кави знижує ризик розвитку діабету II типу на 33%, як у чоловіків, так і у жінок. Це стосується як кави з кофеїном, так і без нього.
- Сприяє схудненню. Кофеїн має термогенний ефект, що прискорює обмін речовин. В результаті організм без будь-яких додаткових зусиль спалює більше калорій протягом дня.
- Покращує працездатність організму та концентрацію адреналіну в крові. Це сприяє витривалості та високій концентрації.
Реклама
Знання того, як клітини виявляють температуру та д...
Реклама
Респіраторно-синцитіальний вірус (РСВ)Вірус парагр...
Ліки при легких ГРВІ Лікарські препарати при тяжки...
Реклама
Бажання покращити або дещо змінити зовнішність сьо...
Зима відступила, і щодня ми відчуваємо подих весни...
Реклама