Келих мускатного вина покращує еластичність шкіри у жінок: дослідження

Вчені Університету Флориди (США) вважають, що перешкоджати руйнівному процесу старіння можна за допомогою поліфенолів, які містяться у мускатному вині. Це допоможе покращити еластичність шкіри у жінок середнього та старшого віку.
Експерти провели дослідження за участю 17 жінок віком від 40 до 67 років. Протягом шести тижнів вони щодня випивали 300 мл червоного вина, що еквівалентно двом келихам. Після цього їм було запропоновано зробити перерву, а потім протягом шести тижнів пити безалкогольне мускатне вино або інший напій, який мав аналогічний смак, але не містив поліфенолів.
Результати показали, що коли жінки пили мускатне вино, у них відзначалося поліпшення еластичності шкіри. Втрата її з віком призводить до провисання, що є одної з ознак старості.
— Виявили, що мускатний виноград має унікальний поліфенольний профіль у порівнянні з іншими сортами червоного вина. Поліфеноли мускатного вина мають потенціал для покращення стану шкіри, зокрема, еластичності та трансепідермальної втрати води, у жінок середнього та літнього віку, — зазначила співавтор дослідження, доктор Ліндсі Крістман, цитує Mail Online.
Попередні дослідження показали, що поліфеноли, що містяться у мускатному вині, включаючи антоціани, кверцетин та еллагову кислоту, можуть допомогти зменшити запалення.