Кориця може викликати проблеми з диханням та різке падіння рівня цукру

Кориця дозволяє не тільки підкреслити смак страви. Вона цілюще впливає на організм: нормалізує рівень цукру в крові та допомагає схуднути. Однак зловживання цією спецією може спричинити побічні ефекти.
Існує два основні різновиди кориці: касія та цейлон. Перша містить у великій кількості шкідливі речовини, такі як кумарин. У 1 ч. л. цього сорту кориці міститься від 7 до 18 мл кумарину. У сорті цейлон його набагато менше. Експерти попереджають, що вживання занадто великої кількості кумарину може спричинити отруєння. Які ще можуть бути наслідки?
1. Збільшує ризик розвитку раку
Дослідження показують, що кумарин є канцерогенним. Експерти вважають, що кумарин згодом ушкоджує ДНК. Це є одним із найсерйозніших факторів ризику розвитку раку.
2. Може викликати набряк язика
Цей побічний ефект може виникнути, якщо є алергія на один із компонентів кориці — коричневий альдегід. Він може викликати проблеми з диханням, появу білих плям у роті та набряк язика.
3. Підвищує ризик розвитку гіперглікемії
Корицю можна використовувати для зниження рівня цукру в крові. Однак у тих людей, які страждають від гіпоглікемії, вона може спричинити перебільшене падіння цукру, що є небезпечним для життя.
Чи означає це, що кориці слід відмовитися? Зовсім ні! Щодня слід споживати не більше 2 г кориці, бажано сорту цейлону, якій менше міститься кумарину.