Крабові палички підвищують ризик розвитку гіпертонії та передчасного старіння

Крабові палички виготовляють із філе білої океанічної риби, сурімі. Також вони містять багато добавок, які покращують текстуру та смак
Крабові палички не вважаються здоровим харчовим продуктом з кількох причин.
1. Вони містять невелику кількість білка та омега-3 жирних кислот, але при цьому багато цукру, солі та насичених жирів. У порівнянні з натуральною рибою такі палички менш поживні.
2. У процесі виготовлення в крабові палички додають стабілізатори, загусники, барвники та ароматизатори. Всі вони можуть стати причиною підвищеного занепокоєння, а також спричинити передчасне старіння організму.
3. Високий вміст у крабових паличках солі та цукру підвищує ризик розвитку гіпертонії та серцево-судинних захворювань. Надлишок цукру може призвести до проблем з метаболізмом, ожирінням та діабетом.
Експерти зазначають, що помірне споживання крабових паличок не становить загрози здоров’ю. Однак радять замість них частіше використовувати свіжі або заморожені морепродукти, які мають більшу поживність і містять менше добавок.