Куркума допоможе при радикуліті

Куркума допоможе при радикуліті

Активні сполуки, що містяться в цій спеції, мають протизапальну та антиоксидантну дію. Вони можуть зменшити біль у спині та запалення, пов’язані з ішіасом та грижами міжхребцевих дисків.

Чому ломить поперек

Ішіас, або так звана поперекова радикулопатія, є больовим синдромом нижнього відділу хребта, що виникає в результаті змін у спинномозкових корінцях, які складають сідничний нерв.

Основною причиною ішіасу є грижа міжхребцевого диска. У окремих випадках — компресії пухлини. На розвиток ішіасу можуть впливати: перенавантаження, відсутність фізичних навантажень, вплив вібрації (професійний ризик), а також зловживання алкоголем та курінням.

Основним лікуванням є прийняття протизапальних та знеболювальних препаратів. У важких випадках потрібне хірургічне втручання. Але ефективними можуть бути методи натуральної медицини.

«Золота спеція»

Куркума, або як її називають «золота спеція», цілюще впливає на здоров’я. Вона не тільки пригнічує запальну реакцію організму, але й запобігає пошкодженню клітин, спричиненому окислювальним стресом.

Куркуму використовують при лікуванні:

  • ран, опіків, шкірних захворювань;
  • інфекцій верхніх дихальних шляхів, що супроводжуються кашлем;
  • розладах травної системи, панкреатиті, артриті;
  • деяких видах раку.
  • Цю спецію можна успішно використовувати при ішіасі. Вона допомагає зняти больовий синдром та запалення в попереку.

Згідно з дослідженнями китайсько-американських вчених, які були опубліковані в European Cells and Materials, куркумін — головний компонент куркуми — є потужною речовиною для лікування ішіасу. На думку науковців, куркумін ефективно інгібує нейрозапалення, що викликається TNF-альфа та виробленням вільних радикалів. Крім того, він збільшує вивільнення антиоксидантних ферментів у нервових клітинах. Ці та інші механізми змушують куркумін зменшувати запалення та біль при ішіасі.

Домашній засіб

При ішіасі куркуму можна застосовувати самостійно.

  • Додайте в 1 склянку води 1 ч. л порошкоподібної куркуми або свіжого кореня. Всипте щіпку чорного перцю, щоб покращити біодоступність куркуміну. Можна додати мед та лимон. Пийте двічі на день.
  • Для компресів змішайте 2 ст. л куркуми з перцем та медом. Отриманою сумішшю змастіть хворе місце або прикладіть у вигляді компресу.

За даними, споживання до 12 г куркуміну протягом доби не викликає побічних ефектів. А ось у великих кількостях куркума може спричинити шлунково-кишкові проблеми.

Реклама
До 2040 року хворих на рак простати вдвічі збільшиться
За прогнозами, до 2040 року кількість чоловіків з ...
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
Реклама
Ерозивний гастрит
Види ерозивного гастритуЕрозивний гастрит — симпто...
Неатрофічний гастрит
Причини розвитку неатрофічного гастритуХронічний н...
Реклама
Конвалія може зменшити головний біль і напад ревматизму: експерти
Державне управління лісами Польщі радить остерігат...
Вчені назвали продукти, які можуть замінити гліцин
Гліцин є однією із 20 амінокислот, з яких будуютьс...
Реклама