

Про це свідчать дані проєкту Європейського дослідження раку та харчування (EPIC)
Вчені провели дослідження у восьми європейських країнах. Вони хотіли встановити зв’язок між харчуванням та запальними захворюваннями кишківника. Для цього медики обстежили 177 пацієнтів із хворобою Крона та 418 пацієнтів із виразковим колітом. Всі вони страждали на недуги близько 16 років.
Дослідники зазначили, що серед учасників, які більше споживали червоного м’яса, ризик виразкового коліту був на 40% вищим. При цьому не було виявлено підвищених ризиків у разі споживання інших джерел білка тваринного походження (біле м’ясо, риба, яйця).
«Споживання м’яса та червоного м’яса пов’язане з підвищеним ризиком виразкового коліту в пізнішому віці», — підсумовують дослідники, пише ANSA.
І радять зменшити налягати на м’ясо тим, у кого спостерігається схильність до запальних захворювань кишківника.
Дослідження були опубліковані в журналі «Хвороби Крона та коліту» (Journal of Crohn’s and Colitis).
Читайте також: Співвідношення об’єму талії зі зростом важливе для здоров’я: вчені