Молочниця та солодке: удар по кишківнику

Молочниця та солодке: удар по кишківнику

— Якщо ви не можете зупинитися, щоб з’їсти плитку шоколаду або морозиво, це не означає, що ви ненажера. Це може бути симптомом кандидозу, — каже фахівець із харчування Йоланта Лучковська

Молочниця та кишківник

— У кишківнику ми маємо дріжджі, які є частиною природної фізіологічної флори людини. Найбільш клінічно значущий вид Candida albicans зустрічається у 40–80% людей. Разом з іншими мікроорганізмами в товстому кишківнику вони беруть участь у багатьох обмінних процесах. На жаль, ці дріжджі можуть призвести до такого небезпечного захворювання, як кандидоз, або молочниця, — пояснює Йоланта Лучковська, передає Rynek Zdrowia.

Це відбувається, коли ми використовуємо антибіотикі, їмо солодкі продукти, п’ємо газовану воду, мало споживаємо овочів і фруктів. Спочатку в тканині слизової оболонки товстого кишківнику росте міцелій, що сприяє харчовій нестерпністі. Потім дріжджі проростають в ослабленій імунній системі, і міцелій виділяє в організм токсичні продукти обміну, отруюючи мозок і викликаючи порушення: концентрацію уваги, забудькуватість слів, розсіяність, фобії, гнів, безсоння, хропіння, нічні кошмари тощо.

Цей етап часто закінчується психіатричним лікуванням. І молочниця у кишківнику руйнує весь організм.

Молочниця та солодке

Але як пояснити неприборканий апетит до солодкого?

— Грибки Candida харчуються простими цукрами, тобто звичайним цукром із буряків, меду, лактозою із солодкого молока, нарешті, глюкозою, на яку перетворюються всі крохмалі з пшениці, кукурудзи, рису, бананів у травленні тощо.

Чим більш очищені продукти ми їмо, тим швидше крохмаль перетворюється на глюкозу. І грибкам є чим поживитися.

Кандида не любить овочі, продукти з клітковини та силос. Кандида харчується простими цукрами, викликаючи бродіння, продуктами якого є спирт і вуглекислий газ. Це стає своєрідною залежністю, ми повинні з’їсти щось солодке.

Молочниця, що їсти не можна

Як позбавитися молочниці у кишківнику? Відповідь проста: підвищити свій імунітет.

Виключіть із раціону на 5–6 тижнів:

  • солодощі, хліб;
  • солодкі фрукти;
  • тістечка;
  • напої з цукром, пиво та мед.

Молочниця та дієта

Хороший спосіб знизити рівень грибків Candida — щодня вживати порцію квашеної капусти або огірків. Ці натуральні пробіотики збагачують кишкову флору ферментаційними бактеріями, які є природним ворогом мікозів.

— Овочева та фруктова дієта зменшує дріжджів у кишківнику. У такій дієті багато крохмалистих овочів з невеликим додаванням фруктів. Без живильного середовища грибки починають відмирати, а кишківник регенерує. Після овочевої дієти імунітет організму підвищується, — пояснює фахівець із харчування.

Читайте також: Молочниця

Реклама
Камера-таблетка для виявлення раку товстої кишки
Управління санітарного нагляду за якістю харчових ...
У США ліквідували мережі з поширенню наркотиків, які можуть спричинити сексуальну агресію на побаченнях
Підставка для напоїв з детекторною смужкою дозволи...
Реклама
Атрофічний гастрит
Причини розвитку атрофічного гастритуСтадії розвит...
Бактеріальний синусит
Бактеріальний синусит — симптоми, причини та факто...
Реклама
FDA: диклофенак викликає порушення серця
Диклофенак — це препарат із групи НПЗЗ (нестероїдн...
Господарське мило допоможе усунути запах поту та захистить від інфікування
Господарське мило містить мийні речовини, які допо...
Реклама