Надлишок вітаміну А руйнує печінку не менш ніж алкоголь

Печінка виконує функції фільтрації та детоксикації. Її стан відбивається на здоров’ї всього організму, тому важливо поберегти її. Проте, всупереч поширеній думці, не лише алкоголь може спричинити її дисфункцію. Також цьому сприяють інші продукти.
Цукор
Печінка використовує цукор-фруктозу для жиру. Надлишок рафінованого цукру викликає накопичення жиру, що може призвести до пошкодження печінки.
Рослинні добавки
Згідно з дослідженням, біологічні добавки можуть містити корінь кави-кави, який має седативну та дію, що тонізує. Однак саме він може спровокувати розвиток гепатиту.
Надлишок жиру
Надлишок жиру в організмі може накопичуватися у клітинах печінки. Це може спричинити неалкогольну жирову дистрофію печінки, що загрожує розвитком цирозу. Ще однією побічною дією жиру може стати поява діабету ІІ типу.
Надлишок вітаміну А
Вітамін А необхідний для зору, регенерації клітин, імунної системи. Однак його надлишок відкладається в печінці, що спричиняє погіршення її функціонування. Це може викликати слабкість, головний біль, надмірну збудливість і втрату апетиту.
Парацетамол
Парацетамол є безпечним анальгетиком та жарознижувальним засобом. Добова доза, що рекомендується, становить 4 г, яку приймають у кілька прийомів, через кожні чотири години. Передозування парацетамолом може спричинити інтоксикацію печінки та спричинити гостре отруєння.