

Однак це не означає, що хворим на діабет слід відмовитися від цього корисного продукту
Декілька років тому дієтологи дійшли висновку, що пацієнти з діабетом ІІ типу можуть включати яйця до свого раціону. Але за умови, що він містить корисні жири, пісний білок, цільні зерна, овочі та фрукти. Однак слід пам’ятати, що в яйцях є холестерин, який може збільшити ризик розвитку серцевих захворювань. Особливо він небезпечний для хворих на цукровий діабет.
Вчені Університету Альберти (Канада) проаналізували шість досліджень щодо зв’язку між споживанням яєць та розвитком серцево-судинних захворювань для пацієнтів на діабет ІІ типу або переддіабет.
Як виявилося, споживання від 6 до 12 яєць на тиждень за дотримання дієти не підвищувало ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Такого висновку схиляються вчені Сіднейського університету (Австралії). Проведені ними дослідження показали, що дієта з високим вмістом яєць не впливає на кардіометаболічні фактори ризику.
Німецькі дієтологі також упевнені, що споживання 12 яєць на тиждень не було пов’язане зі зміною ваги, підвищенням рівня холестерину чи цукру в крові.
Проте їхню думку спростовують американські дослідники. Вони вважають, що високе споживання яєць може збільшити ризик розвитку діабету ІІ типу на 13%. І радять звертати на метод їхнього приготування. Так, варене яйце корисніше, ніж яєчня.
Читайте також: Яйця та шкідливі насичені жири на сніданок не завдають шкоди організму: дослідження