Напій з чайного гриба може знизити рівень цукру в крові при діабеті ІІ типу: дослідження

Напій з чайного гриба своїми цілющими властивостями славиться протягом століть. Він покращує роботу кишківника та нормалізує травлення. Проте нещодавно вчені Школи охорони здоров’я Джорджтаунського університету у Вашингтоні (США) провели дослідження. Їх цікавили лікувальні якості напою чайного гриба за діабету ІІ типу.
У цьому експерименті брало участь лише 12 осіб. Усіх їх поділили на дві групи. Упродовж місяця учасники першої групи пили напій чайного гриба, а учасники другої — плацебо. Результати показали, що в групі, яка пила чайний гриб, рівень глюкози в крові натще значно знизився — зі 164 до 116 мг/дл.
Дослідники пояснюють це тим, що чайний гриб діє як пробіотик, що відбивається на мікробіомі кишківника.
— Збільшення корисних бактерій у кишківнику впливає на рівень глюкози. Однак поки незрозуміло, чи впливає хворий мікробіом роль у діабеті чи діабет змінює кишківник. Тому потрібні додаткові дослідження, — сказала засновник Центру точної медицини та здоров’я у Нью-Йорку Флоренс Коміте, цитує портал Gazeta.pl.
Дослідження було опубліковано в журналі Frontiers in Nutrition («Кордони в харчуванні»).