

Це призводить до його окислення
Перш ніж зробити салат або тости з авокадо, зверніть увагу, який ніж ви використовуєте. Якщо ви розріжете плід ножем з нержавіючим лезом, це прискорить процес окислення.
Окислення, під час якого відбувається почорніння плода, є хімічне явище, під час якого відбувається контакт між м’якоттю авокадо і киснем. Молекули цього фрукта зазнають впливу кисню і починають втрачати електрони.
Ножі з нержавіючої сталі містять мідь та залізо. Такі метали здатні активувати ферменти авокадо під впливом кисню, що зумовлює почорніння плода. Тому нарізка авокадо таким ножем прискорює процес окиснення, що може призвести до передчасного загнивання фрукта.
Щоб цього не сталося, розрізати авокадо пластиковим або керамічним ножем.
Читайте також: FDA: не мийте фрукти та овочі за допомогою мильних засобів