Ніколи не змішуйте сир із цими продуктами

Поєднання сиру з певними продуктами може спричинити проблеми травної системи або погіршити засвоєння деяких речовин. Насамперед це стосується білкових продуктів.
М’ясо та риба у поєднанні з сиром може викликати такі проблеми травлення, як подразнення шлунка, бродіння чи метеоризм. Дієтологи пояснюють це різною швидкістю перетравлення білків тваринного походження та молочних білків.
Також не слід перемішувати сир із цукром. Це не тільки робить його калорійним і менш корисним, але й погіршує засвоєння кальцієм, який міститься в сирі. З чим тоді його можна комбінувати?
Найкраще подавати сир з овочами чи зеленню. Вони не лише покращать його смак та текстуру, але й збагатять вітамінами та мінералами. Тим, хто віддає перевагу солодкому сиру, можна звернути увагу на корисні солодощі, такі як курага та інжир. Також сир можна полити медом.