Оливкова олія перешкоджає розвитку деменції та сприяє довголіттю

Дослідження вчених показали, що регулярне споживання оливкової олії може захистити від багатьох захворювань. Якими властивостями вона володіє?
Олію отримують з м’якоті європейських оливок. Особливо цінується олія першого холодного віджиму (extra virgin). Вона захищає організм від хвороб, підтримує його правильне функціонування та забезпечує поживними речовинами.
Підраховано, що до 98–99% олії становлять триацилгліцерини, тобто жири, які беруть участь у процесі виробництва енергії організмом. Крім того, оливкова олія містить олеїнову кислоту, яка підтримує кровоносну систему, і флавоноїди, що мають антиоксидантну активність. Оливкова олія також багата на вітаміни та мінерали.
Дієта мешканців країн Середземномор’я вважається однією з найздоровіших. Доведено, що включення до щоденного раціону оливкової олії знижує ризик захворювань серцево-судинної системи, що допомагає уникнути атеросклерозу та інсульту.
Результати дослідження, представлені на конференції NUTRITION у Бостоні, показали, що регулярне вживання оливкової олії захищає серце та когнітивні функції мозку.
Середземноморська дієта, багата на оливкову олію, також може знизити ризик смерті від деменції на 28%.
— Наше дослідження показало, що оливкова олія не лише підтримує здоров’я серця, а й, можливо, мозку, — зазначив співавтор дослідження доктор Анн-Жюлі Тессье, цитує портал Gazeta.pl.