

При запаленні підшлункової залози слід відмовитися від жирного, солодкого та алкоголю
Панкреатит та жирна їжа: можливе запалення
Лікарі не перестають повторювати: жирна їжа часто провокує запалення підшлункової залози. Але якщо продовжувати й далі налягати на свинину чи баранину, це може викликати панкреатит хронічний. Медики радять віддати перевагу пісному м’ясу чи рибі. А ось про жирну та смажену їжу краще забути.
Панкреатит та субпродукти: удар по підшлунковій
М’ясні консерви містять підсилювачі смаку, які негативно впливають на здоров’я. А такі субпродукти, як печінка чи шлуночки, викликають підвищений рівень холестерину, що обтяжує роботу підшлункової залози. Відмовтеся від них!
Панкреатит та солодощі: ризик діабету
При запаленні підшлункової залози солодке під забороною. Інакше це призведе до зменшення вироблення інсуліну, і тоді діабет неминучий. Щоб цього не допустити, варто забути про цукерки, джеми, підсолоджені соки. Допускаються цукрозамінники та смаколики, приготовані на основі фруктів та ягід.
Панкреатит та алкоголь: небезпека раку
Надмірне вживання алкоголю руйнує клітини підшлункової залози, які відповідають за вироблення ферментів, що перетравлюють білки, вуглеводи та жири. Щобільше, при панкреатиті алкоголь може спричинити рак підшлункової залози. Тому слід відмовитися від нього до повного одужання. Також під забороною кави та чорний чай. Натомість панкреатит зелений чай поважає. Пийте його!
Читайте також: Панкреатит