Печиво та чипси діють на мозок так само, як алкоголь та нікотин: дослідження

Згідно зі статистикою, кожна восьма людина вживає продукти з високим ступенем перероблення, такі як печиво та чипси. Вчені університету Мічигану (США) вважають, що вони згубно діють на центральну нервову систему.
Експерти вивчили аналізи 281 мешканця з 36 країн. Виявилося, що кожна сьома людина (14%) тяжіє до продуктів із високим ступенем переробки, в яких міститься багато цукру, солі та жиру. Ця ж проблема торкається близько 12% дітей та підлітків.
На думку дослідників, надмірне споживання такого виду продуктів є шкідливим для здоров’я. Вони впливають на організм за тим самим принципом, що й популярні стимулятори, алкоголь та нікотин. Це означає, що їх постійне споживання викликає звикання і призводить до погіршення психічного і фізичного здоров’я.
Продукти з високим ступенем перероблення викликають
- Абстинентний синдром;
- компульсивне переїдання;
- ожиріння;
- серцево-судинні захворювання;
- деякі види онкології.
На думку вчених, якщо деякі такі продукти були б офіційно класифіковані як такі, що викликають звикання, це допомогло людям в міру споживати їх і зберегти своє здоров’я.