

Його цілющі властивості досі не вивчені
Вчені Середземноморського неврологічного інституту в Неаполі (Італія) проаналізували дані про здоров’я майже 23 000 осіб, які проживають на півдні країни.
Дослідження тривало вісім років. Як виявилося, добровольці, які споживали червоний гострий перець, або перець чилі, щонайменше чотири рази на тиждень, були схильні до ризику серцевого нападу на 40% менше, а ризику смерті від інсульту на 50% менше у порівнянні з учасниками контрольної групи. Крім того, у них знизилася смертність на 23%.
Оздоровчий ефект перцю не залежав від певної дієти. Серед учасників були як ті, хто дотримувався середземноморської дієти, так і тих, хто їв менш здорову їжу.
— Перець чилі є фундаментальним інгредієнтом у нашій кулінарній традиції. Протягом століть із його споживанням були пов’язані всілякі корисні властивості. Важливо вивчити їх, — зазначив директор інституту Лісія Яков’єлло, цитує портал Gazeta.pl.
Досі невідома біохімічна дія капсаїцину, сполуки, яка міститься в перці та надає йому гострого пекучого смаку. І доки вчені не відкриють точні механізми дії речовин, залишається лише вважати, що ми використовуємо його в їжу не тільки для смаку, але й для здоров’я.
Дослідження було опубліковано у журналі Американського коледжу кардіології.
Читайте також: Продукти, багаті на флавоноїди, знижують артеріальний тиск за рахунок кишкових бактерій