Пити пиво для серця небезпечніше, ніж вино: дослідження

Австралійські фахівці Університету Аделаїди вважають, що на тиждень можна випивати не більше шести склянок алкоголю
За медичними стандартами австралійських медиків, саме така кількість спиртного загрожує мінімальним ризиком розвитку фібриляції передсердь або миготливої аритмії. Цей стан, що характеризується прискореним та нерегулярним серцевим ритмом, небезпечно є виникненням інсультів та інших тяжких ускладнень.
Раніше дослідники вже довели, що надмірне захоплення алкоголем може спричинити миготливу аритмію. Але залишалося не відомо, чи така загроза зберігається при невеликих кількостях спиртного. Щоб це зрозуміти, австралійські вчені проаналізували дані UK Biobank, де зберігалися відомості про здоров’я півмільйона британських добровольців. Як виявилося, ті, хто з них споживав менш як шістьох порцій алкоголю на тиждень, не були схильні до ризику розвитку фібриляції передсердь.
— Ми також виявили, що споживання пива та сидру було пов’язане з великим ризиком фібриляції передсердь у порівнянні з вживанням червоного та білого вина, — зазначив співробітник Центру порушень серцевого ритму Університету Аделаїди Семюел Ту, пише Medical press.
Дослідження опубліковано у виданні JACC: Clinical Electrophysiology.