Пиво знижує ризик розвитку серцевого нападу до 40%: вчені

Дата створення: 14 Квітня 2023
Дата оновлення: 21 Квітня 2023
Пиво знижує ризик розвитку серцевого нападу до 40%: вчені

Пийте його в помірних кількостях

Дослідження вчених показують, що помірне споживання пива може знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, таких як інфаркт міокард або інсульт. Це пов’язано з тим, що пиво містить поліфеноли, які мають антиоксидантні властивості та можуть захистити серцевий м’яз.

Також деякі дослідження показують, що пиво може покращити травлення, оскільки містить такі природні пробіотики, як лактобацили та біфідобактерії. Вони й сприяють росту корисних бактерій у кишківнику.

Корисні властивості пива

Зміцнює кістки. Пиво містить природний силікон, який сприяє зростанню м’язів та підвищенню щільності кісток.

Знижує ризик розвитку серцевого нападу від 25 до 40%.

Підвищує рівень «доброго» холестерину, що нормалізує вагу.

Зменшує ризик розвитку цукрового діабету.

Запобігає утворенню каменів у нирках до 40%.

Допомагає уникнути недоумства у літньому віці.

Однак слід пам’ятати, що зловживання пивом може спричинити появу багатьох захворювань, таких як цироз печінки та алкогольна кардіоміопатія. Крім того, цей хмільний напій у великих кількостях може призвести до зайвої ваги та ожиріння.

Читайте також: Пиво допоможе запобігти розвитку остеопорозу та артрозу

medpravda
Автор: Редакція Медправда
Детальніше
Реклама
Алергія весною: як впоратися зі свербежем та сльозотечею
Як позбутися стресу ефективно та безпечно
Діагностика зору: чому потрібно регулярно проходити обстеження
Реклама
Люксоптика
Користь та шкода глютену
Сухість при менопаузі
Реклама
Пробіотики та COVID-19
Мелатонін та COVID-19
Кому потрібен іригатор
Реклама