Полуниця допоможе зупинити втрату пам’яті у похилому віці

Дієта, багата на флавоноли, знижує наслідки старіння мозку
Згідно з дослідженням Колумбійського університету (США) та жіночої лікарні Бригама, люди, які споживають дуже мало флавонолів, мають вищий ризик втрати пам’яті з віком.
Дослідження тривало три роки та включало участь понад 3500 здорових людей похилого віку. Усіх добровольців вчені розділили на дві групи. Одни з них щодня приймали таблетки з додаванням 500 мг флавонолів, а інші — плацебо. За допомогою онлай-тестів щорічно перевірялася короткочасна пам’ять респондентів.
Виявилося, що у людей старше 60 років, які мало споживали флавонолів, не спостерігалося поліпшень. Водночас у тих, у чиїй дієті було достатньо флавонолів, протягом першого року дослідження пам’ять покращилася на 16% і зберігалася на такому рівні ще два роки.
— Дієта з достатнім вмістом флавонолів значно покращує когнітивні функції у людей похилого віку, — зазначив керівник дослідження, професор нейропсихології Адам Брікман, передає Radio ZET.
Щоб забезпечити організм 500 мг флавонолами, достатньо випити чашку чаю, з’їсти кілька кубиків темного шоколаду, жменю ягід чи яблуко. Також флавоноли містять помідори, бобові, селера, виноград, персики, вишня.