

Про це заявили вчені з усіма світу на симпозіумі Асоціації з енології, який нещодавно відбувся у Неаполі (Італія)
Енологія — це наука про вино, виробництво та лікування їм. Проте останнім часом з’явилася інформація про те, що навіть помірне вживання алкоголю може спричинити «пошкодження мозку» та «збільшення ризику пухлин». З цим не згодні багато енологів.
— Помірне та свідоме споживання вина нешкідливе для здоров’я. Було підтверджено, наскільки важливим є здоровий спосіб життя. Максимальне своє вираження він знаходить у середземноморській дієті, яка передбачає користь від помірного споживання вина під час їжі, — зазначив президент Асоціації з енології Рікард Котарелла.
Експерт висловив жаль, що останнім часом лікарі дотримуються діаметрально протилежної позиції та підкреслив, що помірна шкідливість вина не підтверджена енологами.
— Вино, як і харчування, пов’язане із культурою харчування та здоров’ям людини. Тому до цього питання треба підходити дуже делікатно, перш ніж робити такі заяви, — наголосив Рікард Котарелла, повідомляє інформаційне агентство ANSA.
Читайте також: CCSA: нові дози безпечного вживання алкоголю зменшені у сім разів