Поєднання картоплі з цими продуктами може спричинити захворювання кишківника та підшлункової залози

Картопля універсальна. З неї можна приготувати багато смачних та ситних страв. При цьому вона містить вітаміни С та В, мінерали, поліфеноли, каротиноїди, фенольні сполуки та вуглеводи. Ключовим інгредієнтом картоплі є резистентний крохмаль — полісахарид, що складається з амілопектину та амілози.
Відповідно до досліджень, регулярне вживання крохмалистих овочів, таких як картопля, може знизити ризик розвитку колоректального раку. Щобільше, резистентний крохмаль допомагає зменшити високий рівень цукру та «поганого» холестерину в крові.
Незважаючи на сприятливий вплив картоплі на організм, є продукти, з якими її краще не подавати. Насамперед мова стосується м’яса. Фахівці зазначають, що вуглеводи, що містяться в картоплі, у поєднанні з тваринним білком можуть негативно вплинути на стан травної системи. Це може спричинити печію, здуття живота, відрижку. Страва, що складається з жирного м’яса та картоплі, здатна прискорити гнильні та бродильні процеси в кишківнику, що часто призводить до запорів та газоутворення.
Ще одне шкідливе поєднання картоплі із вершковим маслом. Така страва буде дуже калорійною, а її часте споживання може стати причиною появи зайвої ваги чи ожиріння. Крім того, вона підвищує рівень глюкози у крові, що змушує підшлункову залозу інтенсивно працювати.
Експерти радять віддавати перевагу вареній картоплі та подавати її з овочевим салатом. Таке поєднання страв відповідає здоровому харчуванню.