
18 Квітня 2023
Волокна містять більше поживних речовин, ніж сам плід
При чищенні бананів багато хто воліє видаляти його волокна, що знаходяться під шкіркою. Однак такі «нитки» можуть бути дуже корисними.
— Ймовірно, білі волокна банана містять більше різних видів клітковини, ніж м’якоть. Якщо вам подобається їхній смак, ви можете спокійно їх їсти. Усі частини будь-якого плоду корисні здоров’ю. Адже ми їмо яблука та груші разом зі шкіркою, — розповів директор Інституту харчування Доула Ніколас Д. Гіллітт в інтерв’ю порталу HuffPost.
Щоправда, щоб «нитки» принесли істотну користь здоров’ю, доведеться їх з’їсти дуже багато. Адже їх кількість у м’якоті бананів обмежена.
Читайте також: Банани корисні для серця