Продукти червоного кольору захищають здоров’я очей та серця

Продукти червоного кольору захищають здоров'я очей та серця

Продукти червоного кольору багаті на корисні сполуки. Наприклад, лікопен, який надає їм червоного кольору, є потужним антиоксидантом. Він допомагає захистити клітини організму від впливу вільних радикалів, які можуть спричинити пошкодження ДНК та сприяти розвитку різних захворювань.

Лікопен, який міститься в помідорах, кавунах та грейпфрутах, також знижує розвиток деяких видів раку, у тому числі рак передміхурової залози.

Феноли, що містяться в продуктах червоного кольору, мають антиоксидантні та протизапальні властивості. Вони можуть зменшити рівень стресу та покращити настрій, а також позитивно впливають на серцево-судинну систему.

У червоних продуктах є флавоноїди. Вони відіграють важливу роль у підтримці зору та пам’яті. Захищають очі від негативної дії ультрафіолетових променів.

Слід пам’ятати, що різноманітне та збалансоване харчування, що включає широкий спектр продуктів різних кольорів, є важливим для загального здоров’я.

Реклама
Боротьба з туберкульозом відновлюється після пандемії COVID-19, але все ще відстає від мети
Згідно з доповіддю Всесвітньої організації охорони...
З 1970 року вдвічі подвоїлася кількість народжених близнюків
За даними Бази даних метаболомів людини (HMBD), з ...
Реклама
Профілактика ГРВІ
Захисні заходи в сезон ГРВІ та ГРЗЛікарські препар...
С-реактивний білок при ГРВІ
Що таке С-реактивний білокАналіз на С-реактивний б...
Реклама
Ін`єкційна косметологія та пластика: чому виникають набряки та як їх зменшити
Бажання покращити або дещо змінити зовнішність сьо...
Алергія весною: як впоратися зі свербежем та сльозотечею
Зима відступила, і щодня ми відчуваємо подих весни...
Реклама