Продукти червоного кольору захищають здоров’я очей та серця

Продукти червоного кольору багаті на корисні сполуки. Наприклад, лікопен, який надає їм червоного кольору, є потужним антиоксидантом. Він допомагає захистити клітини організму від впливу вільних радикалів, які можуть спричинити пошкодження ДНК та сприяти розвитку різних захворювань.
Лікопен, який міститься в помідорах, кавунах та грейпфрутах, також знижує розвиток деяких видів раку, у тому числі рак передміхурової залози.
Феноли, що містяться в продуктах червоного кольору, мають антиоксидантні та протизапальні властивості. Вони можуть зменшити рівень стресу та покращити настрій, а також позитивно впливають на серцево-судинну систему.
У червоних продуктах є флавоноїди. Вони відіграють важливу роль у підтримці зору та пам’яті. Захищають очі від негативної дії ультрафіолетових променів.
Слід пам’ятати, що різноманітне та збалансоване харчування, що включає широкий спектр продуктів різних кольорів, є важливим для загального здоров’я.