

Те, як ми думаємо про їжу, може сильно вплинути на відчуття ситості
Якщо ви стежите за своєю вагою, але при цьому мрієте про ситну страву, читання в меню назв здорових страв, що супроводжуються такими епітетами, як «легкий», «корисний» та ін., навряд чи викличуть у вас приємні асоціації, попереджає британський психолог, автор книги «Ефект очікування» Девід Робсон.
Те, як ми думаємо про їжу, впливає на відчуття ситості задовго до закінчення трапези. А завдяки зв’язку між мозком та тілом воно може формувати наші гормональні реакції та проходження їжі через кишківник. В результаті наші очікування щодо їжі можуть визначити, чи будемо ми незабаром після обіду відчувати сильні муки голоду і зможемо відмовитися від перекушування протягом дня.
Експерт запевняє, що через цю невідповідність бажаного та отримуваного харчування, дієта часто буває такою болісною та малоефективною. Дієтичний раціон асоціюється з сильним почуттям голоду, і мимоволі людина починає відчувати його.
— Поблажливе ставлення до їжі може стати найкращим способом контролю за своєю вагою, — каже Девід Робсон, цитує NewSletters.
І пропонує думати про здорові страви, як про «ароматні та смачні». Це дозволить обдурити мозок, а значить й шлунок та зрештою призвести до бажаного схуднення.
Читайте також: На капустяній дієті можна схуднути до 6 кг за тиждень