

Бажаєте довголіття та доброго здоров’я? Важливо пам’ятати про кілька простих правил, які допоможуть вам підтримувати роботу в хорошому стані підшлункової залози й запобігати її запаленню. Розберімось в них.
Якщо щонайменше 20 разів пережовувати їжу перед ковтанням і не запивати її рідиною, то це полегшує навантаження на підшлункову залозу та допомагає краще засвоювати поживні речовини.
Уникайте комбінування в одному прийомі їжі тваринних білків і вуглеводів. Наприклад, м’ясо краще їсти з овочами, а не з картоплею чи макаронами.
Приберіть продукти з хімічними добавками такі, як магазинний майонез і кетчуп. Ваша підшлункова віддячить вам за усунення цих продуктів злагодженою роботою.
Якщо їсти часто (бажано 5 разів), але потроху, то травній системі буде набагато легше працювати. Довгі перерви порушують обмін речовин. Як результат: зайва вага, проблеми зі шлунково-кишковим трактом, шкірою, слабкість тощо.
Краще не досолити на столі, ніж пересолити в організмі. Якщо солити їжу на смак, то це дасть змогу знизити добове споживання солі та нормалізує водно-сольовий обмін.
Дотримання цих п’яти простих правил допоможе вам піклуватися про вашу підшлункову залозу, підтримувати її здоров’я і запобігати можливим проблемам. Здорова підшлункова залоза – один із ключових чинників для загального хорошого самопочуття вашого організму.