Ранкова кава може підвищити рівень цукру в крові: лікар

Багато хто не може собі уявити початок дня без філіжанки ароматної кави. Цей напій допомагає прокинутися та зарядитися енергією. Однак популярний американський лікар Майкл Мослі вважає, що споживання кави одразу після пробудження може сприяти підвищенню рівня цукру в крові. Це може призвести до розвитку багатьох ускладнень, у тому числі серцево-судинних та нефрологічних захворювань.
— Ще до пробудження тіло вивільняє високий рівень гормону стресу, кортизолу, щоб підготуватись до дня. Якщо ви п’єте ранкову каву, коли рівень кортизолу вже високий, то цим сприяєте підвищенню рівня глюкози в крові, — пояснив Майкл Мослі.
Буває, що рівень цукру в крові вранці надто високий, навіть якщо напередодні ви не їли їжу, багату на вуглеводи. А споживання кави, що містить кофеїн, може підняти його ще більше. Викликає занепокоєння, що збереження підвищеного рівня цукру в крові протягом тривалого часу може призвести до пошкодження нервів і кровоносних судин.
Щоб цього уникнути, лікар радить контролювати рівень цукру в крові з пальця, як натщесерце, так і після їжі. За допомогою цього простого методу ви можете стежити за своїм здоров’ям і за необхідності робити відповідні кроки.
— Якщо результати показують, що ваш рівень глюкози занадто високий, слід перестати пити каву вранці та звернутися до лікаря, — підкреслив експерт в інтерв’ю порталу Express.co.uk.