Ранній сніданок знижує ризик розвитку цукрового діабету ІІ типу на 59%: дослідження

Вчені Барселонського інституту Глобальної охорони здоров’я (Іспанія) провели дослідження за участю 100 000 добровольців. Їх цікавило, як час їди впливає на ризик розвитку цукрового діабету ІІ типу.
Відомо, що час їди впливає на регулювання добових ритмів та контроль рівня ліпідів та глюкози. Однак досі не було доведено зв’язок між прийняттям їжі та розвитком діабету. Щоб визначити це, вчені попросили учасників, з яких 79% склали жінки, протягом трьох днів записувати своє харчування.
Оцінюючи стан учасників експерименту у наступні роки, експерти зазначили, що у 963 осіб розвинувся діабет ІІ типу. Виявилося, що 59% з них регулярно снідали після 8 год. Також експерти зазначили, що пізня вечеря після 22 год підвищує ймовірність появи діабету. При цьому сніданок до 8 год і вечеря до 19 год дозволяють значно знизити схильність до нього.
Дослідження опубліковано у Міжнародному журналі епідеміології.