Рецепт збереження молодості шукайте у гранаті

Гранат має протимікробні, протизапальні та протиракові властивості. Однак у його листі, корінні та залишках також містяться корисні молекули. Вилучення їх допоможе розробити необхідні препарати
Вчені дослідницького центру Casaccia у Римі (Італія), які займаються питаннями здоров’я та біотехнології в агропродовольчому секторі, планують витягти з листя, коріння гранату та залишків перероблення корисні молекули для виробництва добавок та нутрицевтиків.
— Гранат є суперпродуктом завдяки своїм протимікробним, протизапальним та протираковим властивостям. Як правило, із плодів готують лікувальні екстракти. Однак тепер для отримання активних біомолекул будуть також використовуватися відходи вирощування або перероблення гранатів, — пояснює керівник біотехнологічної лабораторії ENEA Джанфранко Діретто, цитує портал Green Me.
Завдяки сучасним технологіям вчені планують ідентифікувати активні інгредієнти, корисні для визначення конкретної рецептури нутрицевтичних продуктів. Передбачається, що вони впливатимуть на окислювальний стрес та запалення. Це допоможе зупинити розвиток хронічних дегенеративних патологій та старіння тканин.