Сало захищає організм від інфекцій та підвищує енергійність

Сало їдять солоним, в’яленим, копченим, обсмаженим, консервованим. Воно не тільки смачне, але й корисне, оскільки містить вітаміни A, B, D, E та мінерали, такі як селен та цинк. Ці поживні речовини відіграють у підтримці нормальної роботи організму.
Підвищують активність. Жири, які у салі, є джерелом висококалорійної енергії. Це може бути корисно для людей, які мають великі фізичні навантаження.
Зміцнюють імунітет. Вітамін A в салі сприяє здоров’ю шкіри, зору та імунної системи. Вітамін D підтримує кісткову тканину та обмін кальцію. Вітамін E є антиоксидантом, який допомагає захистити клітини організму від ушкоджень, у тому числі від інфекцій.
Поліпшують здоров’я шкіри. Селен та цинк — важливі мінерали для імунної системи. Вони також впливають на здоров’я шкіри та волосся.
Слід пам’ятати, що зловживання салом може спричинити підвищення рівня цукру в крові, що небезпечно для людей, які страждають на серцево-судинні захворювання. Краще включити сало у різноманітне та збалансоване харчування з урахуванням індивідуальних потреб та рекомендацій лікарів.