

Виявлені у цьому напої флавоноїди покращують здоров’я серцево-судинної системи у літньому віці
Флавоноїди, що містяться у чаї, яблуках, горіхах та ягодах, активують роботу ферментів. Однак останнє дослідження вчених Університету Едіт Коуен в Австралії (ECU) показало, що вони можуть бути набагато кориснішими, ніж вважалося раніше. Експерти обстежили 881 жінку віком від 80 років. І виявили, що ті з них, які більше споживали продуктів із вмістом флавоноїдів, були менше схильні до кальцифікації черевної аорти (КЧА).
Черевна аорта є найбільшою артерією в організмі. Вона переносить насичену киснем кров від серця до органів черевної порожнини та нижніх кінцівок. І її кальцинація підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, таких як серцевий напад та інсульт. Не допустити цього дозволяють флавоноїди.
— Ці корисні поліфеноли містяться у багатьох продуктах. Але найбільше їх у чорному чи зеленому чаї, полуниці, апельсинах, червоному вині, яблуках, винограді та темному шоколаді, — каже керівник дослідження ECU Бен Парментер, пише портал Science Daily.
Існує багато різних типів флавоноїдів, таких як флаван-3-оли. Згідно з дослідженням, такі флавоноїди зменшують ризик кальцинації черевної аорти на 36–39%. А щоденне споживання від двох до шести чашок чорного чаю знижує ризик появи КЧА на 16–42%. При цьому інші продукти, які містять флавоноїди, такі як фруктовий сік, червоне вино та шоколад, не мають такого ефекту.
Читайте також: Чай з ромашки може знизити ризик розвитку цукрового діабету ІІ типу: дослідження