Що буде з мозком, якщо не їсти солодке

Вважається, що для активації розумового процесу необхідне з’їсти солодке. Адже воно потрібне головному мозку для вироблення глюкози. Однак лікарі радять обмежити споживання солодощів, оскільки це підвищує ризик розвитку ожиріння та пов’язаних з ним захворювань, наприклад діабету. Як бути?
Думка про те, що мозку, як і іншим органам, глюкоза необхідна як джерело енергії, справедлива. Однак мозок може отримувати глюкозу не лише з цукру, а й з інших джерел складних вуглеводів: овочів, фруктів, злакових. Він також здатний ефективно керувати своїми енергетичними потребами без постійного споживання солодкого чи швидких вуглеводів.
Вживання більшої кількості солодкого чи швидких вуглеводів може спричинити різке підвищення рівня цукру на крові. Це спричиняє приплив бадьорості. Але потім слідує падіння рівня цукру в крові, що супроводжується появою почуття втоми та подразнення.
Підтримувати стабільний рівень цукру в крові можна, якщо дотримуватись різноманітного та збалансованого харчування. Це також сприятиме підтримці мозкової активності та покращенню загального здоров’я.