Шкідлива «Єшка»: лимонна кислота може спричинити напад бронхіальної астми

Шкідлива «Єшка»: лимонна кислота може спричинити напад бронхіальної астми

Лимонна кислота як харчова добавка (Е330) використовується при виробництві багатьох продуктів: розфасованих фруктів та овочів, соусів, джемів, алкоголю.

Її отримують за допомогою певних цукрів та ферментації їх із гриба Aspergillus niger (звичайна чорна пліснява). Як відомо, мікотоксини — частки цвілі — повністю не усуваються. А їхнє вдихання пов’язане з розвитком респіраторних захворювань, таких як алергія.

Лікар із Центру здоров’я Чемберса (США) Марія Віла попереджає, що вплив мікотоксинів може призвести до проблем із диханням, хронічної втоми, алергії та інших проблем зі здоров’ям. Вона також вважає, що лимонна кислота як харчова добавка може викликати роздратування або симптоми астми.

Лікар підкреслює, що, крім цього, цукор, що використовується для виробництва лимонної кислоти, надходить в основному з буряків та кукурудзи, які є одними з найпоширеніших генетично модифікованих організмів (ГМО).

З цієї причини лимонну кислоту як харчову добавку слід використовувати помірно, щоб не завдати шкоди здоров’ю.

Реклама
Ін`єкційна косметологія та пластика: чому виникають набряки та як їх зменшити
Бажання покращити або дещо змінити зовнішність сьо...
Алергія весною: як впоратися зі свербежем та сльозотечею
Зима відступила, і щодня ми відчуваємо подих весни...
Реклама
Як позбутися стресу ефективно та безпечно
Постійний стрес є результатом нестабільної ситуаці...
Діагностика зору: чому потрібно регулярно проходити обстеження
Діагностика зору – це комплексне дослідження, що д...
Реклама
Люксоптика
«Люксоптика» надає благодійну допомогу ліками на 1...
Користь та шкода глютену
Якщо ви довго шукали науково обґрунтовану інформац...
Реклама