Сік петрушки знижує ризик розвитку серцевих нападів та інсультів: вчені

Він є панацеєю для здоров’я
Приготувати сік петрушки легко. Знадобиться пучок свіжої петрушки, вода та 1 ч. л. лимонного соку. Помиту та порізану петрушку подрібніть у блендері, попередньо додавши половину води. Після отримання маси влийте частину води, що залишилася, лимонний сік. За бажання процідіть.
Такий сік є чудовим джерелом вітамінів С, К, А, заліза та калію. Які ще властивості він має?
Захищає серце
Завдяки високому вмісту вітамінів С, Е, бета-каротину та різних антиоксидантів, сік петрушки допомагає стримувати вільні радикали та значно знижує ризик розвитку серцевих захворювань. Крім того, сік петрушки є джерелом фолієвої кислоти, що покращує стан судин. Помічено, що люди, які регулярно п’ють сік петрушки, менше схильні до ризику розвитку серцевих нападів або інсультів.
Запобігає розвитку запалення
Сік петрушки є відмінним природним протизапальним засобом завдяки високому вмісту антиоксидантів, таких як лютеолін та апігенін, які борються з окисним стресом. Високий рівень миристицину та евгенолу також значно знижує ризик хронічних захворювань.
Лікує інфекції нирок
Сік петрушки відомий своїми сечогінними властивостями. Це сприяє виведенню токсинів з організму та зменшенню набряклісті завдяки підтримці функцій нирок. Сік петрушки також використовують для лікування деяких ниркових інфекцій. Це пов’язано з тим, що він забезпечує організм необхідними поживними речовинами, такими як вітамін С та В, міддю, натрієм, калієм та рибофлавіном.
Покращує ріст волосся
Петрушка стимулює ріст волосся при втиранні у шкіру голови. Крім того, вона покращує кровообіг, що сприяє здоровому блиску волосся. А такі поживні речовини, такі як залізо, кальцій та калій, що присутні в соку петрушки, сприяють здоров’ю шкіри голови та волосяних фолікулів.
Сік петрушки має побічні ефекти. Його не можна пити жінкам під час вагітності або лактації, а також хворим на гіпертонію або цукровий діабет.