Смажити на салі корисніше, ніж на олії

Смажити на салі корисніше, ніж на олії

Воно сприяє меншому утворенню канцерогенів

Вважається, що краще готувати на олії. Однак не все так однозначно.

Відомо, що страви, смажені на салі, надають їм більш насичений смак, ніж олія. Але сало містить велику кількість насичених жирів. Це може спричинити підвищення рівня холестерину в крові та збільшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Рослинні олії, такі як оливкова або ріпакова, містять більше моно- та поліненасичених жирів, які вважаються кориснішими для організму. До того ж вони є джерелом вітамінів та антиоксидантів.

Однак при смаженні сало може створити жирну плівку, яка допомагає запобігти прилипання продуктів. До того ж на відміну від олії, вона має вищу температуру плавлення. Це може сприяти меншому утворенню канцерогенів під час готування. Це знижує ризик розвитку онкологічних захворювань. Крім того, сало не вбирається так легко у продукти, оскільки воно має твердішу консистенцію.

Експерти радять чергувати смаження на олії та салі. Це дозволить отримати максимальну користь цих двох продуктів.

Реклама
У США ліквідували мережі з поширенню наркотиків, які можуть спричинити сексуальну агресію на побаченнях
Підставка для напоїв з детекторною смужкою дозволи...
Понад 1 мільярда людей у світі страждають на ожиріння
Нині понад 1 млрд людей у всьому світі страждають ...
Реклама
Пункція при гаймориті
Пункція при гаймориті — показання та протипоказанн...
Одонтогенний гайморит
Причини розвитку зубного гаймориту та види захворю...
Реклама
Борщ допоможе знизити кров'яний тиск та покращить здоров'я серця
Борщ — це популярна українська страва. Звичайне во...
Низький артеріальний тиск після 50 років підвищує ризик розвитку хвороби Альцгеймера: вчені
Після 50 років багато людей можуть страждати від н...
Реклама