Сочевиця допоможе знизити рівень цукру в крові до 20%

Сочевиця — один із найкорисніших продуктів. Її зерна містять багато цінних поживних речовин: білок, харчові волокна, а також вітаміни групи В та мінерали, такі як магній, залізо, молібден, мідь, фосфор, марганець, цинк та калій.
Дієтологи рекомендують усім включати сочевицю до свого раціону. Однак є люди, яким вона буде особливо корисною.
Вегетаріанцям та веганам. Сочевиця містить багато білка і може успішно замінити м’ясо в раціоні.
Людям, які хочуть схуднути. Сочевиця низькокалорійна, легкозасвоювана і містить багато клітковини. Це сприяє нормалізації травлення та виведенню важких металів з організму.
Фізично активним людям. Сочевиця є багатим джерелом магнію. Вона захищає організм від запалень в організмі, запобігає появі судом м’язів, а також впливає на правильну структуру кісток.
Вагітним і жінкам, що годують. Сочевиця містить багато фолієвої кислоти, яка сприятливо впливає на розвиток нервової системи дитини.
Людям з ослабленим імунітетом. Завдяки своєму унікальному складу, сочевиця зміцнює імунітет та покращує самопочуття.
Хворим на цукровий продукт. Сочевиця має низький глікемічний індекс (ГІ). Згідно з дослідженням канадських учених, заміна картоплі або рису сочевицею дозволяє знизити рівень глюкози в крові до 20%.